Livet som internathund:


Når vi får en ny internathund ind, både fra private, og frigivet politihunde, kommer de først til dyrlægen. Dette for at tjekke om de er sunde og raske, og for at give nødvendige vaccinationer. Det er vigtigt for os, at hundene har det godt, og ikke lider nogen nød, herunder selvfølgelig også at de fysisk har det godt.


Dernæst kommer de op på vores hjemmeside med en så præcis beskrivelse som muligt, så den fremtidige familie, kan se hvad de går ind til, med netop denne hund, inden de henvender sig. Beskrivelsen laves ud fra hvad vi selv oplever med hunden, men også hvad tidligere ejer har fortalt.


I mens hundene bor her, observerer vi på dem, og arbejder med evt. problemer de måtte have, så vi kan afhjælpe dette, inden de kommer ud i nye hjem. Ind i mellem holder vi hunde tilbage fra adoption, hvis der er nogle større problemer der skal løses, som vi ikke er sikre på en ny ejer selv kan klare. Det kan være dårlig opførsel over for andre hunde, eller usikkerheder og nervøsitet.


Vi har mange frivillige, der kommer her, for at være sammen med hundene, og gå tur med dem, kæle og kysse dem, så de er meget i menneskehænder hver dag. Vi prioriterer selvfølgelig også, at de hunde der kan med andre hunde, er meget ude og lege med andre, så de bliver socialiseret en masse.

Når en hund bor her tager vi varer på dem, som var det vores egne hunde. De går alle lige i hjertet på os alle sammen, og vi smerter, når de kommer ud i hjem, men vi glædes også.


Vi afliver kun hunde, der har alvorlig og uhelbredelig sygdom, og dette gør vi ikke let, og kun ved dyrlægens anbefaling.( Vi snakker altid med tidligere ejer, inden aflivningen finder sted, hvis de har ønsket at være med i en beslutning.) Det kan dog også komme på tale, ved voldsom adfærdproblemer, som er farlige for omgivelserne. Nogle tror, at vi giver op på hundene efter en rum tid og afliver dem. Dette er absolut ikke tilfældet. Der er slet ikke nogen tidsbegrænsning på hvor længe de må være her, det hele afhænger af hvordan de trives her.  Alle hvalpe kommer direkte i pleje hos en af medarbejderne.

De fleste hunde bor her ca. 2 uger - nogle lidt længere, og nogle lidt kortere - Dvs. at det oftest ikke er længere end en pensionshund i sommerferien.


Når så folk henvender sig, på en bestemt hund, skrives de op til et besøg, hvor de kommer ud og møder hunden og vi møder dem, og kan få en snak, for at finde ud af om hund og menneske passer sammen. Denne procedure fortager vi med alle der henvender sig på den pågældende hund, og så vælger vi ud fra de interesserede, hvem vi føler der passer bedst til hunden, Vi afviser hellere en for meget end en for lidt, hvis vi ikke føler os sikre på personen og hunden passer sammen.


Når den rigtige nye familie er fundet, skriver vi en kontrakt med personen. I denne kontrakt er der en del punkter, som man forpligter sig til at overholde, hvis man vil have en af vores hunde. Blandt andet at, man ikke må aflive eller videreformidle hunden, uden vi har været med inde over. At vi til en hver tid må tilse hunden i dens nye hjem, og at hunden skal forsikres. Denne kontrakt gør at vi altid vil kunne følge hunden i dens liv.


Her kan du læse den kontrakt, som indgåes.


Overvejer du at overdrage din hund til os, kan du kontakte os og høre nærmere, tryk her

Råhøj 40, 9240 Nibe - 98341233 - ddv@danskdyrevaern.dk