Dansk Dyreværn Aalborg

Om DaDy

Det hele startede for omkring 70 år siden. Dengang hed det "Dyrenes Dags Komité", men i 1962 skiftede det navn til Dansk Dyreværn. Siden 1970erne har vi haft til huse på Mester Eriksvej i Hasseris, men i 1991 flyttede vi til bedre og mere landlige omgivelser på Råhøj 40, hvor vi stadig har adresse.

Dansk Dyreværns hundehotel og internat kan i alt huse 23 hunde. Hundene bor i opvarmede bokse, hvor de fleste har udgang til egen løbegård.

 

Dansk Dyreværn Aalborg består af tre afdelinger, politiafdeling, internat og hundehotel.

 

 

Politiafdelingen

I vores politiafdeling kan Falck og politiet døgnet rundt indlevere og få afhentet herreløse og bortløbne hunde. Alle disse hunde tjekker vi for øretatovering eller chipmærkning, for er de mærket, kan vi hurtigt finde frem til ejeren. De hunde, der ikke er mærket, bliver fremlyst af politiet, og hvis de derefter ikke bliver afhentet, overdrages hunden til vores internat, hvor vi finder den et nyt og kærligt hjem.

 

Internatet

I vores internat indtager vi hunde, som folk ikke længere har mulighed for at beholde. Det kan skyldes skilsmisse, flytning eller allergi. Disse hunde får alle lavet en journal, om hvad de er vant til, om de kan omgås børn, være alene hjemme osv. Udfra det kan vi finde den helt rigtige familie til hunden. Vi står altid klar med gode råd og vejledning til de nye hundeejere.

Alle vore hunde bliver inden udleveringen, sundhedstjekket, vaccineret og chipmærket.

På årsbasis finder vi nye hjem til ca. 70 hunde.

 

Hundehotellet

På vores hundehotel har folk mulighed for at få passet deres hund. Vi tager imod hunde for kun en enkelt overnatning og op til 3-4 uger, når folk tager på sommerferie.

Hundene må gerne have deres egen kurv, tæppe og legetøj med. Der må også gerne selv medbringes foder. Vi fodrer selv med kvalitetsfoder fra Hills.

Vores eneste adgangskrav til hunden, er at den har en gyldig vaccinationsattest - herunder vaccination mod kennelhoste.

 

Adærdskonsultation

Har din hund et adfærdsproblem, kan det være en god ide med konsultation for at få de rigtige redskaber til at løse og arbejde med problemet.

 

Adfærdsproblemer er ting som:

  • Alene hjemme problemer.
  • Angst/frygt/usikkerhed.
  • Destruktiv adfærd.
  • Aggressiv adfærd.
  • Problemer i hundeflokken.
  • Generelt uhåndterlig opførsel.
  • Problemer med at finde den rette aktivering i den rette mængde.
  • Andre problemstillinger, som man kan have svært ved at få styr på selv.

En konsultation indebærer, at jeg kommer ud til dig og får en god snak med dig om din hund og dens problem. Ofte er det nødvendigt at tale om hele hundens liv for at finde frem til en mulig årsag til problemet.

Det er vigtigt, så vidt muligt, at finde en årsag, da årsagen skal fjernes, inden man kan gå i gang med at rette op på problemet. Et adfærdsproblem kan være et symptom på et dybere liggende problem.

Når vi har talt om hunden og problemet, vil vi begynde at tale løsninger. Dette kan indebære alt fra ny aktivering, træningsplan, dyrlægebesøg, socialisering og andre ændringer af jeres liv med hunden afhængigt af problemet. Løsningerne vil vi finde sammen, da det skal være en plan, der harmonerer med, hvad du er i stand til at fuldføre - både tidsmæssigt og praktisk.

Efter mit besøg hos dig, skriver jeg et referat over de ting vi har talt om, og de løsninger, vi er kommet frem til. Referatet vil blive fremsendt på mail en af de følgende dage.

Foreningen

For os har det en stor betydning med mange medlemmer, både økonomisk, men også for at få en så stor kontaktflade som muligt. Dette er specielt vigtigt i sager med misrøgt af dyr. Her er det nemlig vigtigt, at så mange som muligt kender til os, så man ved, at man kan kontakte os, hvis man bemærker noget usædvanligt vedrørende dyr.

Derudover kan det også have en forebyggende effekt.

 

Bestyrelsen

Foreningens bestyrelse består af syv medlemmer. Vi er bl.a. repræsenteret af en dyrlæge og en advokat. Med denne sammensætning mener vi, at vi har de bedste forudsætninger for at hjælpe dyr. Alle medlemmerne af bestyrelsen arbejder frivilligt.

 

Har du spørgsmål til bestyrelsen eller vores arbejde, er du velkommen til at kontakte os - og HUSK

 

 

 

INGEN ER SÅ FATTIG SOM

ET DYR I NØD!

Råhøj 40, 9240 Nibe - 98341233 - ddv@danskdyrevaern.dk